Во Иран секои 23 секунди се заразува по еден човек со Ковид-19 – Фокус


Во изминатите 24 часа во Иран регистрирани се рекордни 3.825 новозаболени со Ковид-19 или на секои 23 секунди пријавен е нов случај, соопшти денеска иранското Министерство за здравство.

Во истиот период во земјата од последици од новиот корона вирус починале 211 луѓе односно на секои седум миниути бил пријавуван по еден смртен случај.

– Со рапидниот раст бројот на смртни случаи се искачи на 23.380, а над 460.000 луѓе се инфицирани со Ковид-19, изјави портпаролот на иранското Министерство за здравство, Сима Лари.

Експертите бараат итно воведување на карантин, на што се спротивставува иранскиот претседател Хасан Рохани поради економската криза во земјата.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×