Војската излезе на улица и го обезбедува местото (видео)ИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Неименуван напаѓач убива и повредува луѓе со лак и стрела во Норвешка.
Според последните информации, човекот бил уапсен откако повредил и убил неколку луѓе со лак и стрела.
Евакуирани се неколку области, а полицијата вели дека е рано да се каже дали нападите се поврзани со тероризам, пишува РТ.

Several dead and injured in Norwegian town of Kongsberg after a man attacked them with a bow and arrow: Norwegian police. Motive and details not yet known https://t.co/IpIxPrFbmX— Richard Milne (@rmilneNordic) October 13, 2021

Наводно голема површина во близина на Конгсбург и Нибура била евакуирана и оградена откако напаѓачот пукал со лак и стрела во неколку луѓе кои се движеле по улица. Истражителите не исклучуваат дека станува збор за терористички напад, изјави шефот на локалната полиција, кој одржа прес -конференција по нападот и го потврди апсењето на единствениот осомничен.
Времето ќе покаже, им рече тој на новинарите на прашањето за потенцијална терористичка врска.

Several died and were injured after an suspected terror attack in #Norway. A police operation incl bomb squad is underway in #Kongsberg center in connection with a person who has been observed with a bow and arrow. The alleged perpetrator has been taken into custody https://t.co/r8tT8CJGSH pic.twitter.com/KGSWusCjGJ— 𝐌𝐢𝐜𝐡𝐚𝐞𝐥 𝐀𝐫𝐢𝐳𝐚𝐧𝐭𝐢 ☀️ (@MArizanti) October 13, 2021

Форензичките истражители сега работат во областа во обид да ги следат претходните движења на напаѓачот. Според локалните медиуми, по нападот во областа биле распоредени и припадници на норвешката елитна полициска единица (Делта) и воени сили.

Навигација на напис