Владата со експерти спрема одговор до Стразбур за случаите на СЈО – Фокус


Домашни и странски експерти работат на одговорот што Владата треба да го достави до Европскиот суд за човекови права до 11 јуни по однос на апликациите поднесени од дел од обвинетите и осомничените од предметите иницирани од поранешното Специјално јавно обвинителство, изјави вечерва министерот за правда Бојан Маричиќ во емисијата „360 степени” на телевизија Алсат М.

– Главната стратегија и насока ја дава Бирото за застапување, коешто има надлежност за тоа и секако пред да отиде одговорот ќе имам можност да го погледам. Не можам да коментирам затоа што мислам дека се уште сме во фаза на развивање на нашата аргументација и стратегија која генерално е развиена – изјави Маричиќ.

Тој оценува дека ова е еден од покрупните случаји што ќе се најде пред Европскиот суд за човекови права во последно време.

ИЗВОР. ФОКУС

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×