Вакцината на Џонсон и Џонсон за итна употреба доби зелено светло од СЗОИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Светската здравствена организација денеска ја одобри вакцината на Џонсон/Џонсон против Ковид-19 за итна употреба.

СЗО „ја вклучи вакцината против Ковид-19 Ad26.COV2.S развиена од Џансен (Џонсон и Џонсон), во списокот на препарати за итни случаи во сите земји и за (Меѓународен механизам за пристап до вакцини)“, се наведува во соопштението од оваа организација.

СЗО потсети дека оваа вакцина вчера беше одобрена од Европската агенција за лекови.

– Секоја нова, безбедна и ефикасна алатка против Ковид-19 е уште еден чекор поблизу до контролата на пандемијата,  наведе шефот на СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×