Британците велат дека најлошото доправа иде! Затворање на ресторани, барови и КОМПЛЕТЕН КАРАНТИНИЗВОР: ВО ЦЕНТАР

Британската влада има намера да воведе целосен карантин во поголемиот дел од северна Велика Британија и евентуално Лондон, со цел да се бори против вториот бран на пандемијата на вирусот корона, објави Тајмс.

Според Ројтерс, новите мерки предвидуваат затворање на сите пабови, ресторани и барови за две недели.

Претходно оваа недела, премиерот Борис Johnонсон рече дека воведувањето на ограничувачки мерки ќе ги загрози работните места, секојдневниот живот на граѓаните и контактите со луѓето.

„Тајмс“ наведува дека ќе бидат забранети и состаноци на членови на различни домаќинства во затворени простории.

Adblocker detected! Please consider reading this notice.

We've detected that you are using AdBlock Plus or some other adblocking software which is preventing the page from fully loading.

We don't have any banner, Flash, animation, obnoxious sound, or popup ad. We do not implement these annoying types of ads!

We need money to operate the site, and almost all of it comes from our online advertising.

Please add tvstanici.net to your ad blocking whitelist or disable your adblocking software.

×